FRONTNEXT ZONELENE BOELWORKSTOURINGREVIEWS

GLOBAL SOULS (2019)

På turné i sæson 20/21 - booking via www.turneteater.dk


Idé og koreografi: Lene Boel

Komponist: Rex Casswell

Lysdesign: Jesper Kongshaug

Kostumer: Dorte Thorsen

Dansere: Ismaera Takeo Ishii (JP), Mario Pounde (CM) og José Rodrigues Junior (BR)

Foto: Dan Aucante, Christoffer Askman

Grafik: Malene Henssel

Producent: Ann-Jette Caron

 

* * * * * 
"Rasende flot danseteater."

Rie Hammer, IScene

 

* * * * *

"En stærk og smuk oplevelse."

Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis

 

"En spännande förnyelse."
Torben Kastrup, Danstidningen.se

 

* * * * *
"Jeg sad helt tryllebundet"
Kulturkongen.dk


GLOBAL SOULS er en glædesfyldt og højdynamisk fejring af dans og forskellige kulturer, hvor tre urbane dansere med vidt forskellig kulturel baggrund leger med traditioner og forskelle. Både via ritualiserede bevægelser, der integreres i dansen, men også gennem de tre danseres rødder i forskellige traditionelle danseformer, der udforskes, udvikles og blandes gennem koreograf Lene Boels arbejde med danserne.

 

Forestillingen havde premiere i maj 2019 og fortolkes af tre dansere i særklasse fra Japan, Cameroun og Brasilien. Japanske Ismaera Takeo Ishii er en af de sjældne dansere på verdensplan, som er solidt funderet i både butohdans og urban dans på højt niveau. Kombinationen af butohdansens skarpe indre fokus og den eksplosive urbane dans, åbner for et interessant koreografisk rum, der i GLOBAL SOULS twistes og suppleres af Mario Poundes ekvilibristiske afrikanske dans og José Rodrigues Juniors elegante sydamerikanske lethed.

 

Komponist Rex Casswell har gennem forestillingens skabelsesperiode udviklet et kontrastfuldt elektronisk lydbillede til forestillingen, lyden af en global puls. Lysdesigner Jesper Kongshaug har skabt et meddigtende scenografisk lysdesign.

 

Forestillingen er realiseret med støtte fra Statens Kunstfond og William Demant Fonden.