FRONTNEXT ZONELENE BOELWORKSTOURINGREVIEWS

IMMORTALITY (2019)


Idé og koreografi: Lene Boel

Komponist: Rex Casswell

Lysdesign: Jesper Kongshaug

Kostumer: Dorte Thorsen

Dansere: Ismaera Takeo Ishii (JP)

Foto: Dan Aucante, Christoffer Askman

Grafik: Malene Henssel

Producent: Ann-Jette Caron

 

* * * * * 
"Rasende flot danseteater."

Rie Hammer, IScene

 

* * * * *

"En stærk og smuk oplevelse."

Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis

 

"En spännande förnyelse."
Torben Kastrup, Danstidningen.se

 

* * * * *
"Jeg sad helt tryllebundet"
Kulturkongen.dk

 

IMMORTALITY dykker ned i menneskets drøm om udødelighed, der har ligget som et grundmotiv for filosofiske og religiøse tanker og systemer gennem hele menneskehedens historie. Fokus her er dog ikke kun historien, traditionerne eller ritualerne men også videnskabsmændenes futuristiske visioner, fremtidens udødelighed via kunstig kropsforyngelse eller frigørelse fra kroppen som eneste bolig for menneskelig intelligens.

 

IMMORTALITY fortolkes af den japanske danser Ismaera Takeo Ishii, der eren af de sjældne dansere på verdensplan, som er solidt funderet i både bhutodans og urban dans på højt niveau. Kombinationen af bhutodansens skarpe indre fokus og den eksplosive urbane dans, åbner for et interessant koreografisk rum, der har stort potentiale i forhold til koreograf Lene Boels metode, der kombinerer ultrapræcis gestik med ekstrem fysisk ekvilibrisme. 

 

Komponist Rex Casswell har skabt et stærkt og kontrastfuldt elektronisk værk til forestillingen, der henter inspiration i både teknologiens verden og kroppens indre puls. Lysdesigner Jesper Kongshaug skaber et meddigtende site specific scenografisk lysdesign.

 

Forestillingen er realiseret med støtte fra Statens Kunstfond og William Demant Fonden.