FRONTNEXT ZONELENE BOELWORKSREVIEWS

IMMORTALITY + GLOBAL SOULS (2019)


Idé og koreografi: Lene Boel

Komponist: Rex Casswell

Lysdesign: Jesper Kongshaug

Kostumer: Dorte Thorsen

Dansere: Ismaera Takeo Ishii (JP), Mario Pounde (CM) og José Rodrigues Junior (BR)

Foto: Dan Aucante, Christoffer Askman

Grafik: Malene Henssel

Producent: Ann-Jette Caron

 

* * * * * 
"Rasende flot danseteater."

Rie Hammer, IScene

 

* * * * *

"En stærk og smuk oplevelse."

Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis

 

"En spännande förnyelse."
Torben Kastrup, Danstidningen.se

 

* * * * *
"Jeg sad helt tryllebundet"
Kulturkongen.dkIMMORTALITY og GLOBAL SOULS er en solo og en trio præsenteres af tre dansere i international særklasse. 

 

IMMORTALITY dykker ned i menneskets drøm om udødelighed, der har ligget som et grundmotiv for filosofiske og religiøse tanker og systemer gennem hele menneskehedens historie. Fokus her er dog ikke kun historien, traditionerne eller ritualerne men også videnskabsmændenes futuristiske visioner, fremtidens udødelighed via kunstig kropsforyngelse eller frigørelse fra kroppen som eneste bolig for menneskelig intelligens.

 

IMMORTALITY fortolkes af den japanske danser Ismaera Takeo Ishii, der eren af de sjældne dansere på verdensplan, som er solidt funderet i både bhutodans og urban dans på højt niveau. Kombinationen af bhutodansens skarpe indre fokus og den eksplosive urbane dans, åbner for et interessant koreografisk rum, der har stort potentiale i forhold til koreograf Lene Boels metode, der kombinerer ultrapræcis gestik med ekstrem fysisk ekvilibrisme.

 

GLOBAL SOULS kredser om menneskets mangefacetterede evne til at forholde sig til omgivelsernes kræfter, hvad enten det er i barske naturområder eller den menneskeskabte millionby. Forestillingens tidsalder er The Age of Explosive Human Expansion. 

 

GLOBAL SOULS fortolkes af ovennævnte Ismaera Takeo Ishii (JP), samt den brasilianske urbane danser José Rodrigues Junior og af Mario Poundé fra Cameroun, der har rødder i både traditionel afrikansk dans og urban dans. Tilsammen er der tale om et cast i den absolutte internationale top inden for professionel urban dans. 

 

Komponist Rex Casswell skaber nye kontrastfulde elektroniske værker til forestillingerne, og der hentes inspiration i teknologiens verden, metropolen, kroppens indre puls og den utæmmede natur. Lysdesigner Jesper Kongshaug skaber et site specific scenografisk lysdesign med videoprojektioner fra en ny, ukendt verden.

 

Forestillingerne co-produceres med Teater Momentum og realiseres med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinusfonden og William Demant Fonden.